Het Beste Isolatiemateriaal

Losse isolatie nader bekeken

Geplaatst door 04-08-2022 11:09 door Ferry Muts

We zitten in een periode waarin energiebesparing en -efficiëntie belangrijker zijn dan ooit tevoren. Verwarmings- en koelingskosten kunnen snel oplopen en huiseigenaren hebben gemakkelijk het gevoel dat ze hun energierekening niet meer onder controle hebben. Losse isolatie wordt steeds meer een aantrekkelijke energiebesparende maatregel voor veel huiseigenaren die hun rendement willen maximaliseren en hun rekeningen willen verlagen. Wat is isolatie met losse vulling en waarom is het zo effectief?

Losse isolatie, ook bekend als ingeblazen isolatie, bestaat uit kleine vezels of deeltjes, waaronder glasvezel, steenwol, cellulose en gerecyclede materialen, die met speciale apparatuur op zolders of in muren kunnen worden geblazen. Omdat het isolatiemateriaal uit kleine vezels of deeltjes bestaat, is het in staat om hoekjes en gaatjes rond bedrading, leidingen en andere voorwerpen op te vullen en anders lege ruimtes volledig op te vullen. Dit maakt Loose-fill isolatie zeer effectief voor luchtafdichting, omdat de lucht niet door de isolatie heen kan dringen. En omdat luchtlekkage verantwoordelijk is voor een groot deel van de energieverspilling, is isolatie met losse vulling bijzonder aantrekkelijk voor huishoudens die de energielekkage van hun huis tot een minimum willen beperken.

Afgezien van de energiebesparing sluit loose-fill isolatie aan bij veel van de beste trends op het gebied van groene huizen. De kleine vezels van de isolatie helpen de R-waarde van een huis te verhogen, waardoor een betere bescherming tegen buitentemperaturen wordt geboden, terwijl ook het comfort binnen groter wordt. Voor wie de kwaliteit van de binnenlucht belangrijk vindt en het milieu minder wil belasten, is los gevulde isolatie meestal gemaakt van gerecycleerde materialen, waardoor er minder afval wordt geproduceerd. En voor wie op zoek is naar een meer kosteneffectieve energieoplossing voor zijn huis, is isolatie met losse vulling een goede keuze, omdat het een van de meest betaalbare isolatiematerialen is die tegenwoordig op de markt zijn.

Kortom, als het gaat om energiebesparende materialen, is isolatie met losse vulling een serieuze overweging waard. Doordat het de R-waarde van een huis verhoogt, luchtlekken afdicht en betaalbaar isolatiemateriaal biedt, is isolatie met losse vulling een aantrekkelijke keuze voor wie op zoek is naar een effectieve energie-efficiënte oplossing voor zijn huis.