Het Beste Isolatiemateriaal

Wanneer gebruik je reflecterende noppenisolatie in plaats van glasvezelmatten?

Geplaatst door 13-09-2022 18:01 door Rianne Wesselink

Bij isolatie heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van glasvezelmatten, een van de meest gebruikte isolatiemethoden. Reflecterende noppenisolatie biedt een alternatieve optie die veel voordelen heeft, waaronder kosteneffectiviteit. Daarom is de vraag die je jezelf moet stellen wanneer het het meest geschikt is om reflecterende noppenisolatie te gebruiken versus glasvezelmatten?

Om te beginnen is reflecterende noppenisolatie voordeliger dan glasvezelmat, omdat hij kleiner en lichter is. Het aanbrengen van isolatie van glasvezelmatten over een groot oppervlak kan een kostbare aangelegenheid zijn, omdat het zo omvangrijk is. Reflecterende noppenisolatie wordt geleverd op rechtere rollen, waardoor het gemakkelijker is om grotere oppervlakken te bedekken. Het lichtere gewicht van de reflecterende noppenisolatie maakt het ook gemakkelijker te hanteren en aan te brengen, waardoor de kosten verder dalen.

Een ander voordeel van reflecterende noppenisolatie is dat het door zijn reflecterende eigenschappen een betere thermische bescherming biedt. Terwijl glasvezelmatten geen reflecterende eigenschappen hebben, zal de reflecterende noppenisolatie de warmte beter vasthouden dan glasvezel, omdat het de warmte naar buiten kan afbuigen. Dit maakt het meer geschikt voor klimaten met koude winters. Bovendien helpt reflecterende noppenisolatie het geluidsniveau tot een minimum te beperken, nog een voordeel dat glasvezelmatten niet bieden.

Bovendien is reflecterende noppenisolatie niet zo moeilijk te verwerken als glasvezelmatten. Glasvezelisolatie moet bijvoorbeeld op maat worden gesneden en levert een grote hoeveelheid glasvezeldeeltjes op die gevaarlijk zijn om in te ademen. Het snijden van reflecterende noppenisolatie duurt daarentegen minuten en produceert veel minder deeltjes in de lucht.

Uiteindelijk hangt het meest geschikte moment om reflecterende noppenisolatie te gebruiken in plaats van glasvezelmatten af van je klimaat, de grootte van het gebied dat je aan het isoleren bent en of je op zoek bent naar superieure thermische bescherming en geluiddempende voordelen. Het is duidelijk dat reflecterende noppenisolatie veel voordelen biedt ten opzichte van glasvezelmatten, dus het is zeker het overwegen waard voor je isolatiebehoeften.